Fibersprængning

Massage af fibersprængning

Bliv hurtigt klar igen efter en fibersprængning med massage

Billede af en massageterapeut, der behandler en fibersprængning gennem massage.

Hvad er en fibersprængning?

En muskel består af hundredevis af lange fibre. Hvis en eller flere fibre i musklen sprænger, opstår der en fibersprængning, også kaldet en strækskade. Skaden opstår oftest i baglåret, men kan også finde sted i læggen, ryggen, lysken, arm, skulder eller hoften.

Hvorfor får man fibersprængning?

En fibersprængning kan forekomme, når man påbegynder intens fysisk aktivitet uden tilstrækkelig opvarmning. For eksempel hvis man straks går ud og sparker til en fodbold, kaster en håndbold, sprinter i begyndelsen af en løbetur eller løfter tungt ved styrketræning. En kold muskel vil ikke være i stand til at håndtere den pludselige og intense belastning.

Ved at opvarme dine muskler inden træning vil du opleve øget smidighed i led og muskler, hvilket gør det lettere at udføre aktiviteten. Hvis du oplever en fibersprængning under aktiviteter som løb eller andre, hvor der bruges moderat kraft i længere tid, kan dette ofte resultere i en overfladisk fibersprængning. I sådanne tilfælde kan massage mod fibersprængning være en effektiv løsning. Vi fremmer restitutionen og du vil mærke en lindring efter behandlingen.

Muskler er trænet til at tåle en vis træningsbelastning afhængig af deres træningsniveau. Hvis træningsbelastningen overstiger dette niveau inden for en given periode, kan musklen ikke klare belastningen, hvilket typisk resulterer i en overbelastningsskade eller fibersprængning.

Hvad skal du gøre, hvis du får en fibersprægning

De første 48 timer skal musklen have ro og undgå bevægelse så meget som muligt. Nednfor kan du se den såkaldte RICE-princip, som du skal handle efter i de første 48 timer, efter skaden er sket.

Check tegn

R = ro (rest)

Check tegn

I = is (ice)

Check tegn

C = Kompression (compression)

Check tegn

E = Elevation (elevation)

Efter de første 48 timer kan du begynde med en skånsom massage mod fibersprængning. Vi starter gradvist med massagen for at øge blodgennemstrømningen til musklen, tilføre næring og udskille affaldsstoffer. Vi udfører forsigtige stræk, hvor vi strækker musklen skånsomt uden at nå eller overskride smertegrænsen. Vores mål er at tilføre lidt bevægelse til den skadede muskel uden at overbelaste den, da musklen stadig er i en fase med restitution og genopbygning. I begyndelsen af behandlingsforløbet kan musklen føles stiv og hård, og strækningen vil være begrænset. I de fleste tilfælde vil du opleve en forbedring af fleksibiliteten allerede efter den første uge.

Hurtig behandling af skaden kan mindske eller endda eliminere hævelse. Det er dog vigtigt at give musklen tilstrækkelig tid til at hele. Du behøver dog ikke nødvendigvis bruge flere dage på sofaen i stedet for at træne. Tværtimod er det en fordel at gradvist genoptage træningen forsigtigt.

Vælg rigtigt første gang

Når du søger efter en massør eller en anden type behandler, vil du opleve at der er mange valgmuligheder. Som forbruger er det vanskeligt at finde rundt i de forskellige tilbud. Derfor er det vigtigt, at du vælger en behandler, som er registreret hos RAB. RAB-ordningen gælder for alternative behandlere, der driver sundhedsmæssig virksomhed uden for det offentligt finansierede sundhedsvæsen. RAB-ordningen fungerer som en garanti for patientsikkerhed.

Vælg fysiurgisk- eller triggerpunktmassage

Lige meget, hvilken type behandling du vælger, finder vi ud af sammen, hvad der passer bedst til dig.

information ikon

Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er den mest anerkendte form for massage og er kendt af de fleste som almindelig massage. Den fysiurgiske massage er en behandling, der går dybt ned i musklerne ved hjælp af tryk og strøg for effektivt at lindre ømhed og smerter. Det er en massageform, hvor vi aktivt arbejder med at komme ned i musklerne og løsne op for dine muskelømheder.

information ikon

Triggerpunkt massage

Triggerpunktmassage er en mere intensiv form for massagebehandling, hvor vi ved hjælp af strøg og tryk effektivt arbejder os ned i muskulaturen for at løsne op omkring muskulaturen.

Kontakt os

Udfyld formularen nedenfor for spørgsmål eller mere information om vores behandlinger.

Tak! Din indsendelse er blevet modtaget
Ups! Der opstod en fejl under indsendelsen af formularen.
Massage Experterne - Massageklinikken Hostrups Have, Frederiksberg Afdeling

Åbningstider

Hostrups have
Mandag
09.00-17.30
Tirsdag
09.00-20.00
Onsdag
09.00-20.00
Torsdag
09.00-20.00
Fredag
09:00-20.00
Lørdag
09.00-15.00
Søndag
lukket

Skriv direkte til din behandler